вторник, 12 януари 2010 г.

Охлювчета с крем и стафиди




500 гр. брашно се пресява и се разбърква с 1 пак. суха мая.
Прибавя се 50 гр. захар, щипка сол, 2 яйца, 125 мл. (1/8 л.) топло мляко, 100 гр. растопено и охладено масло или маргарин. Всичко се разбърква в комбайн или хлебопекарна (може и на ръка).
Тестото се покрива и се оставя да увеличи двойно обема си.

Сварява се 1,5 пакета пудинг Ванилия, според упътването на пакета. Прибавят се 100 гр стафиди. Оставя се да изстине.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълник 40/60 см, намазва се с крема, завива се на руло и се нарязва на парчета около 2 см дебели, които се нареждат върху тава, застелена с пекарска хартия. Оставят се да втасат и се пекат при 200-220 гр. 10-15 минути. След изпичането се намазват със загрято 2 с.л. кайсиево сладко с 1 с.л вода.



Източник: www.kuking.net


Няма коментари:

Публикуване на коментар