Наитина е много вкусно . За първи път го правя, но трайно ще влезе в менюто ми от тук нататък.
Приготвяме плънката:
Запържваме ситно нарязан лук - 100 гр, прибавяме 200 гр нарязани гъби, 1 нарязана прясна пиперка. Като омекнат се свалят от огъня. В купичка се намачква с вилица една малка бучка сирене фета или Дунавия, прибавя се топлата запръжка, разбърква се, добавя се нарязан магданоз. От топлината сиренето се поразтопява и се получава приятна кремообразна маса.
Изпича се платка от 6 яйца, 500 мл пр.мляко, сол ,черен пипер и около 200 гр брашно, да стане като палачинково тесто. На мен ми се видя малко брашното, стана рядка сместа и сложих още малко. Изсипах сместа върху пекарска хартия в тавичката, не рискувах да не ми се отдели после от тавата- стана превъзходна платка. Намазва се плънката и се завива на руло. Вкусно е и топло и студено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар