понеделник, 11 януари 2010 г.

Шоколадов кекс с портокалово - изварен пълнеж


 


Не помня къде из нета намерих тази рецепта, но който я е публикувал, много му благодаря за нея. Цитирам рецептата дословно:

113 г масло или маргарин
4 яйца
3/4 чаша захар
3/4 чаша кисело мляко
2 чаши брашно
1 бакпулвер
1/2 ч л сол
1/2 чаша натрошен шоколадов чипс
4 с.л какао

пълнеж: 300 г извара, сок от 1 портокал
Приготовление
Захарта и маслото се разбиват, добавят се 3 яйца.Прибавят се млякото, солта, брашното и бакпулвера. Отделят се 5 с.л от сместа. Изварата се разбива с едното яйце, отделеното тесто и сока от портокала. В първата смес се прибавя какаото и шоколадовия чипс, начупен на ситно. Изсипва се във форма, прави се бразда по средата и се слага изварената смес, разбърква се с вилица като за мраморен кекс. Важно е двете смеси да са с еднаква гъстота. Пече се при 180 гр 55 мин. Когато кексът изстине се полива с глазура от портокалов сок и пудра захар.









Няма коментари:

Публикуване на коментар