понеделник, 11 януари 2010 г.

Чабата



В контейнерчето на машината се слага 1 пак суха мая (7 гр), 60 мл топла вода и 1/3 ч.л захар. Оставя се за 15 мин. След това се добавят 315 мл вода, 1 непълна с.л захар, 2 ч.л сол и 500 гр брашно. Машината се пуска на програма тесто. След омсеване тестото не се оставя за втасване в машината, а се вади на щедро поръсена с брашно повърхност, завива се с кърпа и се оставя да втаса. След това се дели на 4 (аз разделих на 2) , оформят се 4 хлебчета- отново не се пести брашното, колкото повече брашно,толкова по-лесно се оформя. Хлебчетата се поставят на набрашнена пекарска хартия. Покриват се с кърпата и се оставят да втасат. През това време се загрява фурната заедно с празната тава за печене на хлебчетата. Когато втасат, те се обръщат заедно с хартията върху друга хартия в горещата тавата, така че горната повърхност на хлебчето да стане долна и се слага да се пече. За да има нежна коричка се поставя купичка с вода във фурната. Пече се на 175 гр.

Източник: www.kuking.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар