понеделник, 11 януари 2010 г.

Баница с домашно точени кори



1000 гр брашно тип 500
350 гр сирене краве
200 мл олио
50 гр масло
5 бр. яйца
1 ч.л. сол

Приготовление
1.От брашното, солта и 300 мл хладка вода се замесва средно меко тесто, което се оформя на топчета и се оставя,покрито с кърпа, на топло за 20 мин
2.От топчетата се разточват тънки кори, които се ръсят с мазнина и плънка от яйца и сирене
3.Първата кора се навива на руло и след това на охлюв, слага се в средата на тавата
4.Около нея се навиват и останалите кори, направени по същия начин
5.Баницата се наръсва с масло и се пече в силна фурна (на 200 градуса).

Няма коментари:

Публикуване на коментар