четвъртък, 15 декември 2016 г.

Меденки







2 яйца
1 к.ч мед (100 гр)
1 ч.ч захар
1 ч.ч олио
1 ч.л сода
1 пак. канела
брашно  около 400 - 450 гр

Омесва се меко тесто. Разточва се и се изрязват фигурки. Пекат се до много светъл цвят, иначе стават много твърди и трудно омекват. Украсяват се с глазура от белтък и захар. Друг вариант е изпичане на топки и слепване 2 по 2 с мармалад, получават се орехчета. Могат и да се изрежат кръгчета, които се слепват 2 по 2 като мечета. на едното кръгче се изрязват дупки с капачка от флумастер за нос и очички и се правят ушички от тесто.
Могат да се украсят с фондан или айсинг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар