понеделник, 11 януари 2010 г.

Орехова торта







I блат:
5 яйца, 1 ч.ч. захар, ч бакпулвер, 1,5 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. смлени орехи. Пече се при 180 гр, разрязва се на 2.

II блат:
5 яйца, 1ч.ч. захар, 1 бакпулвер, 1,5 ч.ч.брашно, 4-5 с.л какао. Изпича се също при 180 гр и се разрязва на 2 части.

Сироп:
2 ч.ч захар, 3 ч. ч. вода, ванилия

Крем:
250 гр масло
сварен пудинг- 500 гр мляко, 1/2 ч.ч захар, 1 пак.пудинг на прах
200 течен шоколад.
Разбива се маслото до побеляване, прибавя се лъжица по лъжица пудинг от пудинга и течния шоколад.

При сглобяването на тортата се редуват орехов и какаов блат.

Зеленият крем за украсата е маслен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар