I блат:
5 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 пак. бакпулвер, 1,5 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. смлени орехи. Пече се при 180 гр, разрязва се на 2.
II блат:
5 яйца, 1ч.ч. захар, 1 бакпулвер, 1,5 ч.ч.брашно, 4-5 с.л какао. Изпича се също при 180 гр и се разрязва на 2 части.
Сироп:
2 ч.ч захар, 3 ч. ч. вода, ванилия
Крем:
250 гр масло
сварен пудинг- 500 гр мляко, 1/2 ч.ч захар, 1 пак.пудинг на прах
200 течен шоколад.
Разбива се маслото до побеляване, прибавя се лъжица по лъжица от пудинга и течния шоколад.
При сглобяването на тортата се редуват орехов и какаов блат.
Зеленият крем за украсата е маслен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар