понеделник, 11 януари 2010 г.

Лаваш (мини вариант)



240 мл вода
400 гр брашно

Омесва се много гладко и еднородно тесто. Оставя се да почине около 30 мин до 1 час.Разточва се много тънко и се пече на сух тиган от двете страни по 2 мин, като първите 20 секунди- открит, а останалите под капак. Това е арменски хляб без сол, който се прави до 1 метър, т.е голям кръгъл тънак хляб, но в домашни условия големината се ограничава до диаметъра на тигана. В качеството на закваска се използва отделено тесто от предното месене.Има голяма трайност по принцип.
От лаваш стават чудесни предястия,като той се завива на руло с различни плънки. Например майонеза, настърган кашкавал, рулца от раци .Аз ги завих със сирене и копър ( за да мога да си хапна и аз, диетични ) Ето тук има идеи за плънки,както и снимка на оригинален лаваш:
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=6&start=0

Източник : www.kuking.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар