понеделник, 11 януари 2010 г.

Торта "Айриш крим"










Блат:
6 яица, 1/2 ч. захар, 75 гр. шоколад, 2/3 ч брашно, 1/2 ч нишесте, 1 ч.л. бакпулвер,ванилия, 2 с.л. ликер Айриш или Бейлис
Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се брашното, нишестето и бакпулвера, разтопения шоколад с ликьора.Пече се 35 мин при 180 гр.

Мус:
4 яйца, 1/3 ч. захар, 300 гр шоколад, 1/2 ч. ликер Айриш или Бейлис, 1,5ч готварска сметана, 1 пакет желатин.
Шоколада се разтапя със сметаната.Изстудява се. Разбиват се яйцата и захарта, прибавя се шоколада,и рзатопения в ликьора желатин.
Блатът се разрязва на 3 части, сиропира се със захарен сироп + ликьор Айриш или Бейлис.



Мажат се с мус.Украсява се по желание.



Източник : www.kuking.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар