понеделник, 11 януари 2010 г.

Киевска торта









Разбиват се 6 белтъка, на порции се прибавя 1,5 чаша захар, като се получи твърд сняг се слагат 3 с.л царевично нишесте и 1.5 чаша наситнено печено кашу. Изсипва се върху хартия в тава (тази от фурната) . Слага се в предварително загрята до 160 гр фурна, пече се 10 мин, след което се намалят градусите на 100 и се суши 2 часа без да се отваря фурната. Като изтече времето, се изключва  и без да се отваря не се вади тавата още 5-6 часа. Внимателно се отделя хартията и с остър нож се разрязва платката на две. Маже се с бял крем, отгоре и отстрани се намазва с кафяв крем, отстрани се посипва с натрошени целувки, отгоре се украсява с крема.

Крем:
4 яйца и 1/2 чaшa зaхaр се рaзбиват, слага се на водна баня докато се сгъсти. Изстудява се. Разбива се 300 гр масло, прибавя се яйчната смес. За получаване на кафяв крем- към половината от крема се прибавя какао.













1 коментар: