понеделник, 11 януари 2010 г.

Хлебчета



2 яйца
200 мл пр.мляко
о-о 650 г брашно
1 ч. л. захар
1 ? ч. л. сол
80 г масло, разтопено
2 ч. л. суха мая
1 жълтък или 4 с. л. пр.мляко за намазване (по желание)

От всички продукти замесете тесто, ударете в масата няколко пъти и оформете о-о 20тина хлебчета. Подредете ги в намазана с масло тава, дори и да са наблизо не е проблем, покрийте ги и оставете да втасат. Намажете и печете в загрята на 220° С фурна за 15-18 минути. Извадете и охладете на решетка, след това ако са залепнали ги разделете.
Тестото може да се замразява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар