понеделник, 11 януари 2010 г.

Кифлички с кренвирши от Хрущевско неостаряващо тесто



50гр.мая (2 чл суха може)
1/2чл сол
Маята се разбърква със солта.
1 чаша студено мляко
2 сл захар
200 гр маргарин
3.5 чаши брашно

Тестото трябва да е леко и нежно,слага се в хладилника след омесване и след 4 часа е готово за употреба.Казват,че можело да издържи и 2 месеца в хладилника,но мен ме съмнява-у нас не се застоява,защото стана любимото ми тесто. Може да се приготви пица,кифлички, става и за солени и за сладки плънки-универсално е.

2 коментара:

  1. Искам да те попиtaм за маята ,след като се разбърка със солта слага ли и се вода да шупне?НЕ съм много наясно с технологията ,а пък искам да ги направя!

    ОтговорИзтриване
  2. Не,не се слага вода. От солта маята се втечнява.

    ОтговорИзтриване