понеделник, 11 януари 2010 г.

Ягодова торта за Свети Валентин




Блат 5 чйца, 1 ч.ч захар, 1 1/2 ч.ч брашно, 1 бакпулвер

Блатът се изпича във форма на сърце. Разрязва се на две. Сиропира се с компот от ягоди, маже се с крем от разбита сметана с розова боя, нареждат се ягодите от компота.Слага се втория блат,сиропира се, маже се с крем отвсякъде, украсява се по желание.
Аз използвах суха сметана на д-р Йоткер, разбих я с прясно мляко.
Розите са от бонбони маршмелоу - 200 гр маршмелоу се полива с 2-3 капки лимонов сок, поставя се за 20 сек в микровълновата и се измесва със ситна пудра захар на тесто. После си изрязвам кръгчета и едно по едно ги слепваш като оформяш роза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар