Блат:
6 яйца, 180 гр захар, 90 гр олио, 120 мл пр.мляко, 30 гр какао, 6 гр бакпулвер, 150 гр брашно
Яйцата се разделят, белтъците се разбиват с щипка сол и захарта.
Жълтъците се разбъркват леко с олиото, прибавя се млякото, какаото, бакпулвера и брашното. Накрая се прибавят белтъците.
Пече се на 170 гр около 50 мин.
Портокалов крем:
375 мл прясно изцеден портокалов сок, 120 гр захар, кората от 1-2 портокала, 4 яйца, 330 гр масло.
Всичко без маслото се разбърква, загрява се до 80 гр, като се бърка непрекъснато до сгъстяване.
Охлажда се и се прибавя маслото, разбива се.
Шоколадов крем:
300 гр шоколад, 500 гр сметана 35% масленост, 150 гр маскарпоне, пудра захар
Шоколадът се залива със 150 гр загрята сметана и се бърка докато се разтопи.
Останалата сметана се разбива с маскарпонето и пудра захар по вкус.
Прибавя се охладеният шоколад и се разбива.
Няма коментари:
Публикуване на коментар