вторник, 1 март 2022 г.

Палачинкова торта

 



 



За палачинките:
4 яйца, 4-5 с.л. захар, щипка сол, ванилия, 600 мл пр.мляко, 40 гр какао, 360 гр брашно, 400 мл вряла вода, 2 с.л. олио. 

Разбиваме леко яйцата със захарта, солта и ванилията, прибавяме половината от млякото, какаото и брашното. Бъркаме до еднородност. Прибавяме останалото мляко, разбъркваме, прибавяме врялата вода и накрая олиото. 



Пържим палачинки. 




За крема:
30 гр желатин, 3 кофички заквасена сметана, 250 гр пудра захар, ванилия

Желатинът го заливаме с малко студена вода и го загряваме да се разтопи. Сметаната разбъркваме с ванилията и  захарта. Прибавяме желатина. 

Нарязваме плодове -праскови от компот, ананас, ягоди, череши и др. по желание. 

На дъното на формата слагаме палачинки, така че да го покрие и да излиза извън стените. Изсипваме малко от крема и слагаме плодове. На всяка палачинка  изсипваме от крема и малко  плодове, завиваме като бохчичка и нареждаме във формата, докато се запълни. 


Накрая заливаме с останалия крем, нареждаме плодове и загъваме краищата на палачинките, покриваме отгоре с останалите палачинки. Оставяме за 1 нощ в хладилника. Изваждаме от формата, покриваме с шоколадова глазура. Украсяваме по желание. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар