вторник, 20 април 2021 г.

Бахур







От 1 цял бял дроб, 1/2 бр. черен дроб и 1 кг мазно месо ми излезе 3,200 кг смес. Рецептата ми е на всеки 1,5 кг смес се слагат 100 гр полусварен ориз, 1 с.л сол, 1 с.л чубрица, черен пипер и праз на вкус. Аз сложих за цялата смес 1 малък стрък праз и около 1/3 пакетче от малките черен пипер. 

Първо смелих карантиите и мазното месо. 



След което с к-образната бъркалка на кухненската машина разбърках сместа. 




Накрая с фунията го напълних. Стана чуден бахур. Сместа беше 3,5 кг. Сварих само парчето от снимката, другото количество замразих.



Пълни се не много стегнато, защото оризът още ще се надуе. Надупчва се с игла и се вари затиснат с чиния 1,5-2 часа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар