понеделник, 9 март 2015 г.

Шунка със свинско и пилешко месо - ВМ-НВХ



св. врат
филе от пиле
филе от пуйка общо 1 кг
1 чаша прясно мляко
сол
захар
кардамон
индийско орехче
бял пипер
1 с. л нишесте натурално

Половината от месото  се смила, другата половина се нарязва на хапки. Слагат се останалите съставки, отлежава 1 час в хладилника и се вари в шунковар.

2 коментара:

  1. Рещил съм да пробвам тази рецепта, наскоро си купих шунковар на ТЕСКОМА пласмасов,но незнам колко време трябва да се вари и на колко градуса.В нета някой казват 2 часа други 2.30 а други 3 часа кое от всичкото е вярно?
















    ОтговорИзтриване
  2. Нямате ли книжка към шунковара? Аз не помня вече колко варих, гледах в книжката и каквото пишеше в упътването.

    ОтговорИзтриване