3 яйца
1/2 ч.ч захар
125 гр масло
1 ч.ч брашно
1 ч.л бакпулвер
ванилия
щипка сол
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията, слага се солта, разтопеното масло, брашното и бакпулвера. Разбърква се до хомогенна смес. Пекат се в уред за тънки вафли, като още топли се навиват на тръбички или се притискат като кошнички.
Кремът по принцип е дулсе де лече, но аз ползвах масления крем от плезира, за който съм давала вече рецептата е този блог.
Чудесна идея! Завиждам благородно за формичката за вафлени кори. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Джема, голям майстор си!
Благодаря.
ОтговорИзтриванеДжемма,а пробвали ли си да ги печеш в гофретник?
ОтговорИзтриванеНяма как да се получат в гофретник, той е за дебели белгийски вафли. Т.е.ще получим просто гофрети. Тук номерът е в тънката яафла, която докато е гореща може да се оформя.
ОтговорИзтриване