вторник, 10 март 2015 г.

Вафлени кошнички и тръбички




3 яйца
1/2 ч.ч захар
125 гр масло
1 ч.ч брашно
1 ч.л бакпулвер
ванилия
щипка сол

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията, слага се солта, разтопеното масло, брашното и бакпулвера. Разбърква се до хомогенна смес. Пекат се в уред за тънки вафли, като още топли се навиват на тръбички или се притискат като кошнички.

Кремът по принцип е дулсе де лече, но аз ползвах масления крем от плезира, за който съм давала вече рецептата е този блог.







4 коментара:

  1. Чудесна идея! Завиждам благородно за формичката за вафлени кори. :)
    Поздрави, Джема, голям майстор си!

    ОтговорИзтриване
  2. Джемма,а пробвали ли си да ги печеш в гофретник?

    ОтговорИзтриване
  3. Няма как да се получат в гофретник, той е за дебели белгийски вафли. Т.е.ще получим просто гофрети. Тук номерът е в тънката яафла, която докато е гореща може да се оформя.

    ОтговорИзтриване