На 25.02 ще имам рожден ден. Тъй като утре няма да имам никакво време, приготвих тортата си днес. Тъкмо ще отлежи добре за сряда и ще се напои отвсякъде.
Една виртуална приятелка- Марчето, ми прати буркан Дулсе де лече и рецептата на Йоли за шоколадова торта. Аз обаче не обичам много орехи в блатовете и затова я видоизмених. надявам се, че ще е вкусно. Също така абсолютно винаги правя сиропирани торти, освен ако не са точени, но този път ми се яде торта тип суха паста.
И така за блата взех:
6 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
3 с.л какао изсипах в ч.ч и допълних брашно до половината на чашата
Разбих яйцата със захарта с любимия си Кенууд, след което с приставката за леки смеси въведох в сместа брашното с какаото. Пекох при 180 градуса около 30-35 минути
За крема:
400 мл растителна подсладена сметана
1 бурканче дулсе де лече ( то моето беше по-малко, защото след отварянето имаше опит за покушение над него, едва го спасих).
Разбих сметаната и след това пак с приставката за леки смеси я разбърках с дулсе де лечето.
За глазурата:
100 мл сметана
100 гр сладкарски кувертюр
20 гр масло
Всичко се загрява на водна баня, до разтопяване и получаване на хомогенна смес.
Сглобяване на тортата:
Блатът се реже на две, слепват се с половината крем. С останалата половина тортата се покрива отгоре и отстрани и се оставя крем за украса.
Полива се изстиналата глазура и се украсява по желание.
Надявам се Йоли да ми прости тези своеволия. :)
П.П Рецептата на Йоли:
http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар