петък, 20 август 2010 г.

Пълнена пуйка



Дреболийките се сваряват. Лукът се запържва в 4-5 суп.л.олио и се добавя 1 ч.ч.ориз. Когато оризът стане стъклен се налива 1 ч.ч.вода и нарязаните дреболии, гъби и 2-3 пак чай бронхопам. Като се попие водата от ориза, се маха от котлона и с това се пълни пуйката. Напълнената пуйка се слага в тавата и се обвива в бекон, а отгоре в зелеви листа. Около 6-7 листа трябва да се сложат. Отгоре се завива с фолио. А в тавата се добавят накълцано зеле, разбъркано с червен пипер, а може и други подправки по желание, добавя се и масло или олио, защото пуешкото е сухо месо. Пече се на 200 градуса С. След 1.5 часа се  маха фолиото. Като се зачерви горния зелев лист се изхвърля. И така докато се махнат всички зелеви листа. Те помагат на пуйката да стане по-сочна, тъй като те си пускат сока. Накрая се маха и бекона, маже се със смес от мед и масло и се оставя да се зачерви.
Пуйката, която правих беше около 3.5 - 4кг и я пекох около 3 - 3.5 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар