вторник, 19 декември 2017 г.

Коледен календар. Ден деветнадесети.

Дойде ред и за баклавата.




Тази година е с готови фини кори. Аз я правя така:

Вземам по две кори, ръся смлени орехи и канела и така докато свършат корите. Последната също се ръси с орехи и канела.

Режа на квадрати.


Сгъвам всеки на две и нареждам в тава.


Разтопявам масло и обилно поливам всяка баклава.


Пека на 200 гр до зачервяване.



Сиропирам я ден преди консумацията, затова сега ще я прибера на студено да чака. 
Тази баклава ми харесва най-много и каквито и други да пробвам все се връщам към тази.

Сиропът е 1:1 вода и захар. Не харесвам лимонов и кисел вкус, затова не слагам нито кора, нито лимонов сок.



Няма коментари:

Публикуване на коментар