Най-после след 2 неуспешни опита ми се получи козунакът със закваска. Позлвах рецептата на pina за хлебопекарна, но вместо мая сложих 200 гр. закваска.
Рецептата е:
150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
450 - 500гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия
Ето какво ми се получи.
Закваската:
В началото на втасването:
11 часа след началото на втасването:
20 минути от началото на печенето:
Пекох ги с термоиглата, точно на 96 градуса вътрешна температура бяха готови:
Обърнати да изстиват, по метода от този сайт -http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=11991 :
А ето и разреза:
Няма коментари:
Публикуване на коментар