неделя, 17 юли 2011 г.

Шарлота







7 бр. яйца
2 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
4 ванилии
3 пакетчета желатин на д-р Йоткер
1 л прясно мляко
3 с.л. какао
1 ч.ч. смлени орехи
червена и жълта боя

Жълтъците се разбиват, прибавят се брашното и ванилиите. Желатинът се разтваря в 1 ч.ч. пр. мляко. Останалото мляко се сварява с 1 ч ч захар, прибавя се жълтъчната смес. Савярва се на лек крем, отстранява се от котлона, прибавя се желатинът и се оставя да изстине. Отделно се разбиват белтъците с 1 ч.ч. захар на твърда пяна и се прибавят към крема лъжица по лъжица. Сместа се разделя на 4 равни части, в първата се слагат смлените орехи, втората се оцветява с какаото, третата се оцветява в червено, а четвъртата в жълто.
Форма за кекс без дупка се намокря със студена вода. Налива се само в средата в следната последователност:
- червена
- жълта
- кафява
- орехова

Оставя се да стегне в хладилник поне 4 часа. След това формата се потапя за няколко секунди в гореща вода и с леко изтръскване се обръща в поднос.

1 коментар:

  1. Джема ,добре дошла в света на блогерките!
    Много съм радостна че си сред нас,защото много твои рецепти съм правила и са превъзходни.
    Намини в моя блог ,там имам награда за тебе.
    http://zi4e57.blogspot.com/
    ПОЗДРАВИ!

    ОтговорИзтриване