понеделник, 11 януари 2010 г.

Фокача с лук




100 мл вода
200 гр брашно
1.5 ч.л сол
1.5 ч.л захар
2 ч.л олио
1 ч.л суха мая
1 глава лук

Лукът се обелва, измива и нарязва на ситно. Запържва се в олио до златисто,като накрая се слага щипка захар. Слага се на кухненска хартия да попие мазнината. От останалите продукти се замесва тесто. Накрая се слага пържения лук. Като втаса се оформя кръгла фокача, върху която се разпределя нарязан на полумесеци суров лук,леко се притиска, напръсква се леко олио и по желание се слага малко черен пипер. Пече се при 220 гр,15-18 мин

Източник : www.kuking.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар