понеделник, 11 януари 2010 г.

Торта с кондензирано мляко





Блат:
5 яйца
1ч.ч захар
1,5 ч.ч брашно
ванилия
1 бакпулвер

Сироп:
1 ч.ч захар
1.5 ч.ч вода
ванилия

Крем:
200 гр масло
400 гр кондензирано сладко мляко

Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се ванилията и брашното,смесено с бакпулвера. Пече се при 180 гр. Като изстине се разрязва на две.Долният блат се сиропира с топъл сироп. Маже се с крем,по желание се поръсва с орехи. Слага се втория блат, сиропира се.Тортата се намазва отгоре и отстрани с крем. Украсявасе с перлички, цветни пръчиси , цветя и листа от бонбони.

Фигурки от бонбони:
Вземат се дъвчащи бонбони с различни цветове. Всяка бонбона се слага за 20 сек в микровълновата, така става пластична и позволява оформянето на фигури. Работи се бързо,защото след изстиване се втвърдява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар