За тестото:
200 гр брашно
50 гр какао
100 гр бяла захар
100 гр кафява захар
1/2 ч.л сода бикарбонат
1 яйце
125 гр масло
50 гр фъстъчено масло
2 с.л пр.мляко
ванилия
За пълнежа:
120 гр фъстъчено масло
80 гр пудра захар
Разбива се маслото с яйцето и захарта, прибавя се фъстъченото масло и смесените сухи съставки. Омесва се тесто. Оставя се за половин час в хладилника.
Смесват се фъстъченото масло и пудрата захар за пълнежа.
От тестото се оформят 32 топки, като в средата се слага пълнеж. Притискат се с дъното на чашка, потопена в захар. Пекат се в умерена фурна за 8 минути. Оставят се леко да изстинат преди да се вадят, защото са много меки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар