неделя, 24 февруари 2013 г.

Готвим с Kenwood Major Titanium KMM 020 - Наполеон


След като  отлежи половин час в хладилника, тестото се разделя на 7-8 топки, които се разточват тънко, надупчват се с вилица и се пекат на 200 градуса.




Крем:
1.5 л пр. мляко
5 яйца
2 ч.ч захар
2-3 ванилии
200 гр. масло
2 с.л препълнени брашно
2 с.л препълнени нишесте

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се разтопеното масло и размитите в малко пр. мляко брашно и нишесте. Всичко се прибавя към врящото мляко,бърка се до сгъстяване. Накрая се слага и ванилията. Сглобява се тортата и се поръсва с остатъци от изпичането на блатовете.


По-любимият ми крем обаче е:
250 гр масло
1 кутия кондензирано сладко гъсто мляко
разбита сладкарска растителна сметана ( от кутия 500 гр, чаша отива в тестото, останалото в крема)


Няма коментари:

Публикуване на коментар