вторник, 26 декември 2017 г.

Коледен календар. Ден двадесет и четвърти.

Днес тече подготовката за Коледната трапеза. Както казах у нас не се пости, затова и на Бъдни вечер не са постни ястията.

И така на трапезата ни има:

Хайвер от морска лястовица.


Рецептата: 
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_7479.html

Винрегрет.

Рецептата:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_2778.html

Сельодка под шуба.

Рецептата:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_4949.html

Питка:


Рецептата:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_930.html

И капама.



за нея взех:
1/2 кисела зелка
2 шепички ориз
червен пипер
св. мас
1 ч.ч бяло вино
1 пилешко филе
2 кълцани наденички
500 гр телешко месо
2 вратни пържоли без кост
1/2 луканка

В глинения гювеч сложих половината от нарязаното зеле, поръсих с 1 шепа ориз, червен пипер, наредих месото, луканката и наденицата, нарязани на парчета. Поръсих с останалия ориз, покрих с останалото зеле, наръсих червен пипер и залях с виното.


Пекох 6 часа на 150 гр

Честита Коледа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар