И така на трапезата ни има:
Хайвер от морска лястовица.
Рецептата:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_7479.html
Винрегрет.
Рецептата:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_2778.html
Сельодка под шуба.
Рецептата:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_4949.html
Питка:
Рецептата:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_930.html
И капама.
за нея взех:
1/2 кисела зелка
2 шепички ориз
червен пипер
св. мас
1 ч.ч бяло вино
1 пилешко филе
2 кълцани наденички
500 гр телешко месо
2 вратни пържоли без кост
1/2 луканка
В глинения гювеч сложих половината от нарязаното зеле, поръсих с 1 шепа ориз, червен пипер, наредих месото, луканката и наденицата, нарязани на парчета. Поръсих с останалия ориз, покрих с останалото зеле, наръсих червен пипер и залях с виното.
Пекох 6 часа на 150 гр
Честита Коледа!
Няма коментари:
Публикуване на коментар