Първо си приготвяме основите и главичките за ангелчетата от маслено тесто. За целта замесваме маслено тесто от
125 гр масло
100 гр пудра захар
2 жълтъка
ванилия
250 гр брашно
Изпичаме кръгчета и малки топчета за главичките.
След това правим меренге от
4 белтъка
2 ванилии
240 гр захар кристална
Разбивам белтъците на максимални обороти и постепенно прибавям захарта и накрая ванилията. Разбивах с Kenwood-a.
Шприцоваме върху маслените основи белтъчното тесто, като за ангелчетата ползваме кръгъл отвор, а за елхичките назъбен. На ангелчетата за крила бучваме филирани бадеми. Сушим цяла нощ при 60 гр във фурната.
След изсушаването се рисуват очи на ангелчетата и се прави косичка от натрошени бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар