събота, 1 септември 2012 г.

Салата "Десятка"





10 бр патладжан, 10 бр. пипер, 10 бр. лук, 10 бр. домати, 1 глава чесън, 1 връзка магданоз, 100 мл оцет, 100 мл олио, 3 с.л захар, 1.5 с.л сол

Зеленчуците се нарязват на средно едри парчета. магданозът на ситно, чесънът се счуква.
Оцетът, олиото,солта и захарта се слагат в голяма тенджера за заврат. Прибавят се патладжанът, пипера, лукът и доматите. Варят се 30 минути след завиране като се бъркат периодично. Прибавят се магданозът и чесънът и се вари още 5 минути.. Разсипва се в буркани и се стерилизира 20 минути.

Много вкусно и като салата и като полуфабрикат за миш-маш.

Източник: руски форум

Няма коментари:

Публикуване на коментар