неделя, 19 август 2012 г.

Мариновани динчета


Малки, но твърди динчета се нарязват на парченца, заедно с кората. Слагат се в буркани,заливат се с гореща марината и се обръщат до пълното им изстиване. Маринатата се приготвя от 1 литър вода, 1 с.л сол, 1 с.л захар и 70 мл оцет.

2 коментара:

  1. Добра идея, но честно, с този оцет не ми вдъхва доверие. Но хубав блог. Браво! ;д

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря. Защо не вдъхва доверие? Това е маринована туршия,както има мариновани пиперки, патладжани, краставички.Може би е въпрос на вкус. Честно и аз за първи път правя такива, досега съм яла само солени, с обикновена саламура и цели динчета. Но и маринованите не са лоши.

    ОтговорИзтриване