понеделник, 3 септември 2012 г.

Салата от патладжани



5 кг патладжан се обелва и се нарязва на кубчета. Завират се 5 литра вода, 1 ч.ч сол, 500 мл оцет. Изсипва се патладжана и се вари 4 минути. Отцежда се добре и се слага в сгорещено олио-200 мл. запържва се 3 минути.прибавя се 1 глава нарязан чесън и 3 ситно нарязани люти чушлета. Още горещо се насипва в буркани и се обръщат с капачките надолу докато изстинат. 

Аз направих доза и половина. Излязоха 9 компотени буркана. В 3 сложих чесън, 3 оставих без нищо, в останалите 3 сложих и чесън, и чушка. 




Източник: руски форум

Няма коментари:

Публикуване на коментар