Мариновани домати
На дъното на трилитров буркан (аз ползвам еднолитрови) се слагат скилидки чесън, дафинов лист и черен пипер. Напълват се с доматчета. Завира се вода и вряла се изсипва в бъркана. Затваря се с капачката и се оставя за 5 минути. след това водата се изцежда, и пак се кипва като се добавят на 1,5 литра - 2 с.л сол, 4 с.л захар и 50 мл оцет. Заливат се доматите, затваря се херметичеки и се обръща до пълно изстиване.
Много ги обичам тия доматчета. Който не е правил, опитайте, много са вкусни, а се приготвят супер лесно.
И тях искам, непременно ще си направя! Умирам за домати! Благодаря, че сподели, Джеми.
ОтговорИзтриванеОпитай, много са вкусни.
ОтговорИзтриванеМного са Ви хубави рецептите.Съжалявам,че късно открих блогът Ви.Сега копирам като луда и догодина поне 4-5 рецепти ще пробвам.Хубава седмица!Благодаря.
ОтговорИзтриванеБлагодаря. Опитайте, надявам се няма да съжалявате.
ОтговорИзтриване