четвъртък, 2 август 2012 г.

Мариновани домати




На дъното на трилитров буркан (аз ползвам еднолитрови, защото да не стои отворен дълго време големия) се слагат скилидки чесън, дафинов лист и черен пипер. Напълват се с доматчета. Завира се а вода и вряла се изсипва в бъркана. Затваря се с капачката и се оставя за 5 минути. след това водата се изцежда, и пак се кипва като се добавят на 1,5 литра - 2 с.л сол, 4 с.л захар и 50 мл оцет. Заливат се доматите, затваря се херметичеки и се обръща до пълно изстиване.

Много ги обичам тия доматчета. Който не е правил, опитайте, много са вкусни, а се приготвят супер лесно.

4 коментара:

  1. И тях искам, непременно ще си направя! Умирам за домати! Благодаря, че сподели, Джеми.

    ОтговорИзтриване
  2. Много са Ви хубави рецептите.Съжалявам,че късно открих блогът Ви.Сега копирам като луда и догодина поне 4-5 рецепти ще пробвам.Хубава седмица!Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря. Опитайте, надявам се няма да съжалявате.

    ОтговорИзтриване