петък, 17 август 2012 г.

Плезир


Маслен крем.
500 гр. краве масло
3 сл.л какао прах
1 чаша захар (300 мл.)
6 жълтъка (от гарантирани яйца)
1 флаконче есенция ром или ванилия

Захарта са разтваря със загряване в 1/2 чаша вода, слага се и есенцията и какаото. Сместа се охлажда до стайна температура.
Маслото (стайна температура) започва да се бие с миксер до побеляване. Добавят се един по един жълтъците, после на тънка струйка какаовият сироп. Разбива се добре и се охлажда. Готови вафлени фунийки се напълват с крема и се тункват в разтопен шоколад. Охлаждат се.


Рецептата я намерих в нета, даже не помня дали не беше в бг -мамма, моля ако някой си я познае, да ми пише, за да добавя името му.  Hug






Няма коментари:

Публикуване на коментар