неделя, 17 септември 2017 г.

Пържени питки или тестване на новия миксер Kitchen Aid

Най-после се сбъдна моята мечта за Kitchen Aid. Много е красив и две мнения по въпроса няма. Но, както знаете имам и Kenwood KMM 020, затова в публикациите си ще правя честни и обективни сравнения, без да робувам на нито една от двете марки.

Първи опит с Китчена беше умишлено замесване на тесто с 1 кг брашно, за да направя сравнение на обема, с който се правят двете машини. За разлика от Кенчо, на Кити му идва множко това количество. Ще се ограничзвам занапред с 500 гр брашно. Тестото искаше малко доомесване на ръка. Но въпреки това се получиха пухкави, вкусни и топли питки със сирене. Може и да съм давала вече рецептата, защото я знам от 1990 година, от свекърва ми, но ще я напиша пак за всеки случай.



2 яйца
1 коф. кисело мляко
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1 ч.л сода бикарбонат
1 кубче мая ( ползвах 1/2 кубче Юва)
1 кг брашно
1 каф. ч. олио (този път не сложих)

И така, Кити в действие:


Тестото в края на месенето, преди доомесване на ръка:


Тестото се оформя веднага и се пържи, без втасване, като се започва от първата направена питка. Аз оставих тестото да почине около 40 минути, преди оформянето.



Пържат се в загрята мазнина до зачервяване.

П.П Какво да кажа за толкова хваления Кити. Давам му оценка 4 по петобалната система за тесто с мая в средностатистически обем. На Кенчо оценката е 5. Засега. Тестовете продължават.




Няма коментари:

Публикуване на коментар