петък, 22 септември 2017 г.

Обикновен селски хляб

Този хляб максимално се доближава до този от селските фурни. Просто невероятен аромат и вкус на детство. Простичък и толкова вкусен. Никой не е по-голям от хляба!





За замесването му са необходими само:
300 гр мл вода
1 ч.л сол
1/3 кубче мая
500 гр бяло брашно

Месих в миксера.








Тестото се оставя да втаса, след което се оформя на продълговато хлебче и се посипва отвсякъде добре с брашно, поставя се в продълговата форма да втасва. И тук идва тайната на печенето. Докато втасва във фурната се слага пекарски камък да се загрее добре на 250 гр. Формата с втасалото хлебче се обръща върху камъка и се изтръсква леко. Пече се  първите 20 минути с  пара- сложена на дъното купичка вода, при 220 гр След това се допича без нея на 180 гр.



Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар