сряда, 4 февруари 2015 г.

Градски хлебчета



Рецептата е по руски държавен стандарт.
Невероятно меко и вкусно хлебче. Из къщи се носи аромат на хлебозавод, без никакъв дъх на мая. Просто превъзходно! Познайте дали едното хлебче доживя да изстине. Като в детството, когато носихме хляб от магазина до дома и половината биваше изяден. :)

От дозата излизат две хлебчето по около 200 грама
Прави се маяно тесто от:
 136 гр брашно
4 гр прясна мая (аз сложих 4 гр  суха)
73 гр вода
Оставя се да втасва за около 210-240 минути при 30 градуса. Аз го държах 200 минути в топла фурна.





Добавят се:
вода 87 грама
сол 4,4 грама
захар 12 грама
маргарин 7,5 грама
брашно 164 грама

Замесва се тесто и се оставя да втаса 60-90 минути при 30 градуса.Аз отново сложих в топла фурна.



Оформят се две хлебчета, които се оставят да втасат 30-50 минути.



Преди печене се прави надлъжен разрез на хлебчетата. Поставят се в загрята до 230 градуса фурна, намалява се на 200 градуса и се пекат 15-19 минути.
Охлаждат се на решетка.

Вижте колко са мекички.

video

Няма коментари:

Публикуване на коментар