четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Пандишпаново руло с конфитюр





Отдавна не съм правила така баналното пандишпаново руло и днес реших да го забъркам, тъкмо да пробвам бъркалката за леки смеси за моя Кенууд.

5 яйца
1 ч.ч захар
2 ванилии
1.5 ч.ч брашно

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията, прибавя се брашното.Сместа се изсипва в тавата на фурната, върху хартия за печене. Пече се на 180 гр в загрята фурна 12 минути. Обръща се върху мокра кърпа, отделя се хартията и се завива на руло. След няколко минути се отвива, маже се с мармалад или конфитюр ( в моя случай е домашно сладко от сини сливи) и пак се завива. Поръсва се с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар