събота, 24 януари 2015 г.

Питка по рецепта за хляб "Столичный" по руския държавен стандарт




Брашно - 572 грама
прясна мая - 28 грама
вода 318 грама
морска сол ситна 12 грама
захар 6 грама

Месих в кухненската машина: 


Оформих като питка. Пекох със сондата до 96 градуса на програма долен реотан с вентилатор 180 градуса. 


2 коментара:

  1. О, това ми хареса много...Може и глупаво да звучи, но с термометър за месо мога ли да измеря:))), че не знам нищо за тази сонда...

    ОтговорИзтриване
  2. Да, това е сонда за месо. Моята е към фурната, но има и отделни. Само че не всички стават да се пече с тях. Ако е метална няма проблем. Забучваш и следиш като достигне 96-97 градуса е готово. Моята автоматично изключва фурната, когато е готово.

    ОтговорИзтриване