понеделник, 22 октомври 2012 г.

Тулумби



300 мл. вода
300 г брашно
4 ч.л. захар
4 яйца
1 с.л. краве масло или олио
олио за пържене
За сиропа:
1 кг захар
1 литър вода
3-4 ванилии
10-15 капки лимонов сок

Приготовление
Водата се слага да заври.
Прибавя се маслото(може и олио) и захарта.
След като водата заври отново се прибавя брашното  и се бърка енергично докато  започне да се отделя тестото от съда.
Получава се парено тесто.
Оставя се да изстине и тогава се прибавят яйцата едно по едно .
Бърка се докато се получи много гладко тесто.
В повечко мазнина  и силно сгорещена се шприцоват с пош (с по-голям накрайник) толумбите. 
Пържат се до тъмно златисто, като се обръщат от всички страни.
Всяка толумбичка още с изваждането от врящата мазнина потапяме в приготвения от 
водата, захарта, ванилията и лимоновия сок сироп, който трябва да е напълно изстинал.
След 3-4 минути се подреждат в тавичка и заливат със сиропа. 

Сироп:
Водата и захарта се слагат да заврат до пълното стапяне на захарта. 
След свалянето от котлона се прибавят ванилиите и лимоновия сок.

2 коментара:

  1. Много сочни тулумбички! До сега не съм правила, но като виден почитател, редовно си купувам :) След таз рецепта май е време и аз да пробвам! Само с поша не знам как ще се справя.

    ОтговорИзтриване