петък, 18 април 2014 г.

Великденски целувки - пиленца

Идеята видях в един италиански сайт, преди няколко години и от тогава все се каня да ги пробвам. Сега им дойде реда.  Цветовете са по-хубави, отколкото на снимката. Очичките са от шоколад.

2 белтъка
няколко капки лимонов сок
125 гр пудра захар

Разбиват се белтъците, прибавя се захарта и лимоновия сок, бие се до сгъстяване. Шприцоват се пиленцата и се сушат около 4 часа на 95-100 градуса.


А ето ги и изпечени- малко се напукаха.


4 коментара:

  1. Колко красиви са тези целувки . Аз ги обожавам , но с тази прекрасна идея ме изненада много . Прегръдки Иви !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, и аз много ги харесах, като ги видях в италианския форум.

    ОтговорИзтриване
  3. Джема, със специален шприц ли се правят тези пиленца ? Как изобщо се получава тази форма :)

    ОтговорИзтриване
  4. С пош и два накрайника- обикновен кръгъл и назъбен. С кръглия шпроцоваш тялото, като леко правиш извивка нагоре за опашчица, след това се шприцова по-малка топка за глава. С назъбения накрайник се шприцоват крилата и накрая с по-малък кръгъл - човцицата и гребенчето. Като се изпекат се правят очичките от шоколад.

    ОтговорИзтриване