петък, 20 август 2010 г.

Пълнена пуйка



Дреболийките се сваряват. Лукът се запържва в 4-5 суп.л.олио и се добавя 1 ч.ч.ориз. Когато оризът стане стъклен се налива 1 ч.ч.вода и нарязаните дреболии, гъби и 2-3 пак чай бронхопам. Като се попие водата от ориза, се маха от котлона и с това се пълни пуйката. Напълнената пуйка се слага в тавата и се обвива в бекон, а отгоре в зелеви листа. Около 6-7 листа трябва да се сложат. Отгоре го завиваш с фолио. А в тавата добавяш накълцано зеле, разбъркано с червен пипер, а може и други подправки ако желаеш, добавяш и масло или олио, защото пуешкото е сухо месо. Пъхаш я във фурната и печеш на 200 градуса С. След 1.5 часа махаш фолиото и продължаваш да печеш. Като се зачерви горния зелев лист го изхвърляш. И така докато махнеш всички зелеви листа. Зелевите листа помагат на пуйката да стане по-сочна, тъй като те си пускат сока. Накрая изхвърляш и бекона,маже се със смес от мед и масло и оставяш пуйката да се зачерви.
Пуйката, която правих беше около 3.5 - 4кг и я пекох около 3 - 3.5 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар