вторник, 13 септември 2011 г.

Пълнен патладжан




Патладжаните се разрязват на половинки, оставят се за 1 час в подсолена вода. След това се издълбават. В олио се запържва лук, кайма, ситно нарязаната вътрешна част от патладжана, ориз и булгур, слага се сол, черен пипер, индийско орехче, къри, магданоз, нарязани домати. Налива се малко вода и плънката се задушава. Напълват се патладжаните, покриват се с фолио и се пекат на 200 гр до омекване, накрая махам фолиото да се запекат и отгоре. От време на време леко поливам с вода, за да не изсъхва горния пласт на плънката. Поднася се със сос от кисело мялко и чесън по желание.



събота, 10 септември 2011 г.

Благодаря на ЗИЧЕ за подаръка.







Бърз "Наполеон"- 2




2 пакета немско бутер тесто
1 литър пр. мляко
1 ч.ч захар
5 яйца
ванилия
2 с.л брашно
2 с.л царевично нишесте
170 гр масло

От бутер тестото се изпичат 4 тънки платки. Сварява се крем като се загрява млякото със захарта, прибавя се ванилията. Влива се на тънка струйка разбитите яйца с брашното и нишестето. Бърка се до гладък крем. Прибавя се маслото и се бърка до неговото разтопяване. Сглобява се тортата като се редуват- платка, крем.Отгоре обилно се покрива с крем и се посипва с настърган шоколад.



Банички




1 пак кори
4 яйца
1 кофичка кисело мялко
олио
сирене

Всяка кора се сгъва на две.маже се с олио, поръсва се с натрошено сирене, разпределя се по 2-3 2.л смес от яйцата и млякото. Завива се на руло и се подрежда в тавичка. Отгоре баничките се намазват с олио и останалата яйчно-млечна смес. Изпичат се на 200 гр до зачервяване.