събота, 24 юли 2010 г.

Сладкиш "Наполеон"



Едно готово, размразено бутер тесто се разстила в тава, изпича се. Разрязва се на две части.Едната се покрива с крем и отгоре се поставя втората кора. Намазва се с крем от всички страни и се посива с трохи от тестото.

Крем:
250 гр масло се разбива с 1 кутийка кондензирано мляко

Престоява в хладилник и се реже на пасти.

сряда, 14 юли 2010 г.

Ликьор от зелени орехчета



10 зелени орехчета с неоформена ядка се разрязват на 4 части. Заливат се с 1 литър ракия. Затварят се плътно и се прибират за 40 дни на тъмно. След 40 дни се прецежда, добавя се 1 кг захар и 1 бутика червено вино. Разбърква се до разтваряне на захарта и се налива в бутилки.