събота, 12 ноември 2011 г.

Тутманик с праз (празеник)

  





Запържва се ситно нарязан праз с малко олио, посолява се и се оставя да изстине плънката.

Замесва се тесто от:
2 яйца
250 мл пр. мляко
11/2 ч.л оцет
1 с.л захар
1/2 с.л сол
1/2 кубче мая
600 гр брашно

След като втаса се разделя на няколко топки, които се разточват тънко, слага се плънка и се навиват на руло. Рулата се усукват на охлюв в намазана тава или застлана с пекарска хартия. Пече се на 180 гр до зачервяване. Поръсва се с вода и се завива с кърпа да се задуши.

5 коментара:

  1. Невероятен тутманик, ужасно апетитно изглежда!!!

    Поздрави, Маги

    ОтговорИзтриване
  2. Джема, прекрасен е този тутманико -празеник....Още преглъщам, заради него.
    Ще направя на моите лами.
    Благодаря те, че сподели.
    Поздрави и хубав ден
    Нора

    ОтговорИзтриване
  3. ще опитам да добавя към сместта и червен пипер и на много ситно запържена домашна луканка, такъв празеник правеше свекърът ми преди мнооого мнооого време, бог да го прости

    ОтговорИзтриване
  4. прибавих на ситно накълцана, запържена домашна наденица в/ху червен пипер всичко смесих и прибавих мъничко домашно дом. пюре, да видим

    ОтговорИзтриване
  5. Да, и моята баба слагаше червен пипер, но луканка- не. Сподели за резултата..

    ОтговорИзтриване