Запържва се ситно нарязан праз с малко олио, посолява се и се оставя да изстине плънката.
Замесва се тесто от:
2 яйца
250 мл пр. мляко
11/2 ч.л оцет
1 с.л захар
1/2 с.л сол
1/2 кубче мая
600 гр брашно
След като втаса се разделя на няколко топки, които се разточват тънко, слага се плънка и се навиват на руло. Рулата се усукват на охлюв в намазана тава или застлана с пекарска хартия. Пече се на 180 гр до зачервяване. Поръсва се с вода и се завива с кърпа да се задуши.
Невероятен тутманик, ужасно апетитно изглежда!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Маги
Джема, прекрасен е този тутманико -празеник....Още преглъщам, заради него.
ОтговорИзтриванеЩе направя на моите лами.
Благодаря те, че сподели.
Поздрави и хубав ден
Нора
ще опитам да добавя към сместта и червен пипер и на много ситно запържена домашна луканка, такъв празеник правеше свекърът ми преди мнооого мнооого време, бог да го прости
ОтговорИзтриванеприбавих на ситно накълцана, запържена домашна наденица в/ху червен пипер всичко смесих и прибавих мъничко домашно дом. пюре, да видим
ОтговорИзтриванеДа, и моята баба слагаше червен пипер, но луканка- не. Сподели за резултата..
ОтговорИзтриване