сряда, 21 септември 2016 г.

Лазаня с домашни кори



За корите се замесва тесто от 4 яйца, 2 гр сол, 25 гр зехтин и 500 гр брашно. Разточва се с електрическа или ръчна машинка. Реже се на парчета.




Корите се сваряват за няколко минути.


Подреждат се в тава, като се редуват ред кори, ред плънка. Аз плънката я правя от доматен сок, запържена кайма, лук, босилек, чубрица, сол, настърган кашкавал. 


Когато свършат корите, върху последния ред от тях се излива бешамелов сос, приготвен от 3-4 с.л. брашно, пр. мляко , мазнина, черен пипер  и сол. Наръсва се отгоре с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна до зачервяване.







Няма коментари:

Публикуване на коментар