250 гр кр. масло
350гр пудра захар
8 яйца
2 с.л какао
2 ванилии
2 и 1/2 ч.ч едро смлени бадеми
За глазурата:
100 гр шоколадов кувертюр
3-4 с.л животинска течна сметана
За трюфелите:
100 гр кафяв шоколад
100 гр бял шоколад
25 гр масло
75 гр животинска сметана течна
2 с.л ром
Кравето масло се разбива с пудрата захар, прибавят се един по един жълтъците, какаото и ванилията. От сместа се отделя 1/3, а в останалите 2/3 се слагат смлените бадеми.
Белтъците се разбиват на сняг.
Прибавят се по малко към маслено-бадемовата смес. Изсипва се във форма за торта.
Пече 50 минути на 150 гр.
Като изстине се реже на две. Слепва се и се измазва с отделения крем.
Залива се с разтопен шоколадов кувертюр + малко течна животинска сметана.
Украсява се с трюфелите.
Всички продукти за трюфелите се разтопяват на водна баня, разбъркват се добре и като изстине сместа се слага за 2-3 часа във фризер. Оформят се топки, които се овалват в смлени бадеми.
Сместа за трюфелите е много, затова оформям и като бонбони, оваляни в какао, крокан, орехи и др.
Няма коментари:
Публикуване на коментар