Страници

сряда, 28 февруари 2018 г.

Бадемова торта



250 гр кр. масло
350гр пудра захар
8 яйца
2 с.л какао
2 ванилии
2 и 1/2 ч.ч едро смлени бадеми

За глазурата:
  100 гр шоколадов кувертюр
3-4 с.л животинска течна сметана

За трюфелите:
100 гр кафяв шоколад
100 гр бял шоколад
25 гр масло
75 гр животинска сметана течна
2 с.л ром

Кравето масло се разбива с пудрата захар, прибавят се един по един жълтъците, какаото и ванилията. От сместа се отделя 1/3, а в останалите 2/3 се слагат смлените бадеми.


Белтъците се разбиват на сняг.


Прибавят се по малко към маслено-бадемовата смес. Изсипва се във форма за торта.  




 Пече 50 минути на 150 гр.


Като изстине се реже на две. Слепва се и се измазва с отделения крем. 



Залива се с разтопен шоколадов кувертюр + малко течна животинска сметана.
Украсява се с трюфелите.

Всички продукти за трюфелите се разтопяват на водна баня, разбъркват се добре и като изстине сместа се слага за 2-3 часа във фризер. Оформят се топки, които се овалват в смлени бадеми.

Сместа за трюфелите е много, затова оформям и като бонбони, оваляни в какао, крокан, орехи и др.








Няма коментари:

Публикуване на коментар