200 мл вода
100 мл ябълков оцет
60 г кафява захар
2 големи скилидки чесън
1 с. л. канела
2 щипки сладък червен пипер
Приготовление
Измитите и почистени сливи нарязваме на парченца, поставяме ги в съд за варене, заливаме ги с водата смесена с ябълковия оцет, прибавяме захарта, подправките и счукания чесън. Варим до омекване на сливите, около 20 минути.
Омекналите сливи смачкваме през решето, за да се получи гладка смес. След като сместа стане хомогенна, отново я поставяме да заври и още гореща сипваме в малки бурканчета. Затваряме с капачки и обръщаме до пълно охлаждане.
Подходящ за панирани меса, сирене и кашкавал.
Намерих рецептата в нета, но много ми допадна и ще стане част от зимнината ми и занапред. Аз не ползвах сито, а направо в тенджерката с пасатора разбих соса и стана супер гладък.
Непременно ще пробвам. Харесваше ми соса от сини сливи от китайските магазини и сега ще си направя домашен, щом и ти препоръчваш.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че сподели!
За мен е чест да те заинтригувам с рецепта, което е доста трудно май.:) Сосът днес за първи път го направих и опитах съвсем лекинко, защото съм на диета, но е любов от първа лъжица.
ОтговорИзтриванеАх, ах, нямам търпение да го направя и аз! Благодаря, Джеми.
ОтговорИзтриванеЛюбопитно ми е какви ще са отзивите. Дано се хареса.
ОтговорИзтриванеАз спретнах една доза и много се хареса вкъщи... и повторих с двойна доза :) Наистина е "любов от първа лъжица". Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеМоля, радвам се,ч е се е харесал.
ОтговорИзтриване