Страници

четвъртък, 16 август 2012 г.

Икра



1 кг лук
0.5 кг моркови
2-3 кг патладжан
1-2 кг домати
1 ч.ч олио
100 гр захар
2-3 големи лъжици сол
оцет на вкус
чесън на вкус

Лукът се нарязва на ситно, морковите се настъргват, запържват се в олиото. Прибавят се нарязаните на кубчета изпечени патладжани.Запържва се още малко и се прибавят смлените домати.Когато всичко се запържи добре, при постоянно бъркане се прибавя солта, захарта и оцета. Накрая се слага чесън на вкус. Когато сместа стане напълно еднородна се сваля от огъня и се сипва в буркани, които се стерилизират 20 минути.

Забележка: Всичко правих на око, продуктите, които съм дала са по моя преценка на това, което сложих. Вие действайте по вкус, може да увеличите или намалите даден продукт, според вкуса. 
По идея трябва да се пасира икрата, но аз предпочетох да я оставя така, по-едричка,като салатка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар